Sidste nyt


07.10.2023 Hanhundeparade, Vilhelmsborg

Dansk Stabyhoun Klub har i dag afholdt handundeparade, hvor avlsgodkendte hanhunde af racen Stabyhoun kunne vises frem.

Yoggi deltog med flg. tekst og billeder:


NORDJV21 Røgild’s Yoggi Nienke Himme Abe DK 15743/2020

HD: B    AD: 0    CDF: Fri

Bedste udstillingsresultat: Excellent CK 3.BHK R.CERT Junior CERT (2021), Excellent Åbenklasse (2023)

Antal hvalpe: Ingen


Røgild’s Yoggi Nienke Himme Abe til daglig kaldet Yoggi er en dejlig og glad familiehund med et rigtig godt temperament. Han blev mentaltestet da han var 14 måneder gammel.


Bedste udstillingsresultat er fra Herning 2021, hvor han blev Nordisk Junior Vinder fik Excellent med CK og fik sit første junior CERT. I 2023 har han været til to udstillinger i Stribhallen med hollandske dommere. Her fik han Excellent ved begge udstillinger.


Vi løber canicross med ham og har ligeledes deltaget i K9 Biathlon løb flere gange, senest i Vilhelmsborg i august i år. K9 Biathlon er et forhindringsløb, hvor både hund og fører skal klare forhindringerne. Derfor har vi trænet mange forskellige aktiviteter med Yoggi, lige fra at sejle på tømmerflåde, køre i trillebør, ballancere på træstammer og sejle på paddelboard. Det er tydeligt at Yoggi synes det er sjovt både løb og forhindringer.


Vi har tidligere været på schweiss kursus med Yoggi, og træner af og til schweiss spor med ham i skoven. Det vil han gerne. Han virker lærenem, så mon ikke vi skal til schweiss prøve med ham en dag.


Yoggi har arveanlæg for både sort og brun, da hans mor er sort/hvid og hans far er brun/hvid. Ved parring med en tæve med arveanlæg for både sort og brun, vil der kunne komme hvalpe af begge farver.


I kan læse mere om Yoggi på hjemmesiden goldshines.dk eller finde ham på Dansk Stabyhoun Klubs hanhundeliste.


Ejer: Randi Hasselgren og Arne Stensgård Poulsen


26.08.2023 Silver Cup K9 Biathlon, Vilhelmsborg

Yoggi og jeg har endnu engang deltaget i et K9 Biathlon løb, som blev afholdt ved Vilhelmsborg syd for Aarhus. Vi skulle løbe 5 km med mange sjove forhindringer.

Yoggi er meget ivrig og super god til at klare forhindringerne. Der var som sædvanlig både vand og mudder på turen. En rigtig sjov dag for os begge.

29.06.2023 Subboardtræning på Mariagerfjord

Endnu en træningstur på fjorden med Yoggi. Han er super lærenem og klarer træningen rigtig fint. 

14.06.2023 Træning med subboard 

Der er mange ting en hund kan lære. Her er vi til træning med K9 Runners Mariager for at træne hunden til at være med på subboard. Først løb vi en tur gennem skoven sammen med de andre hunde og førere, hvorefter vi kom ned til Mariagerfjord, hvor vi blev introduceret i at have hunden med på vandet. Yoggi havde aldrig prøvet det før, så vi tog det stille og roligt. En sjov og anderledes træningsaften.

03.06.2023 Bronze Cup K9 Biathlon, Lilleskov Slot Give 

En Stabyhoun er en meget alsidig hund. Vi har det rigtig sjovt, når vi er til løb sammen. Han er medt ivrig, når vi skal i gang.


Yoggi og jeg deltog for fjerde gang i et K9 Biathlon  løb. Denne gang ved Lilleskov Slot udenfor Give. Vi skulle løbe 7,8 km som bestod af tre runder med mange forhindringer. Hver forhindring skulle deremed passeres tre gange. Der var alt fra traktordæk vi skulle igennem, halmballer og andre opbyggede forhindringer vi skulle over, rør vi skulle kravle igennem, stejle skrænter vi skulle op og ned af, sø og mudderhuller vi skulle passere og endnu flere forhindringer. 


Yoggi og jeg havde en sjov, mudret og våd dag. Vi var meget trætte da vi kom i mål, men vi vil gøre det igen. Til august skal vi til K9 Biathlon løb ved Vilhelmsborg syd for Aarhus.

06.05.2023 Dortheasminde Hundesvømmehal 

For første gang skulle Yoggi i svømmehallen, så vi kørte til Hedensted, hvor der ligger en hundesvømmehal. Vi var sammen med andre stabyer og deres ejere, for svømningen var arrangeret af Dansk Stabyhoun Klub. 

Inden hundene kunne komme i bassinet, skulle de i brusebad, ligesom når vi selv går i svømmehallen. 

07.04.2023 Dobbelt udstilling i Strib Hallen 

Dansk Kooiker Klub arrangerede to udstillinger på samme dag i Strib Hallen på Fyn. Udstillingerne var kun for hollandske racer og med hollandske dommere på begge udstillinger. Denne dag var vi meget spændte på at skulle af sted til. Det gik rigtig godt. Yoggi fik Excellent og blev anden vinder på begge udstillinger.

Tak til dommerne Godelieve De Wit-Bazelmans og Rob Douma begge fre Holland.  

01.04.2023 Skue i Nørager

Yoggi har været til skue i Nørager, arrangeret af Dansk Kennel Klub, Kreds 7. En dejlig dag med rigtig mange forskellige racer. Han fik Excellent og BIR med en flot kritik.

Tak til dommer Toke Larsen fra Danmark.

12.03.2023 Canicross Forårsløb i Mariager

Yoggi og jeg har deltaget i et 4,5 km canicross løb i Mariager. En flot solskinsdag efter en nat med frostvejr. Der var start og mål på Mariager Camping. Turen var meget varieret, først langs fjorden, herefter op gennem skoven. En god og noget kuperet løbetur.

12.02.2023 International Udstilling i Fredericia

Yoggi har været til på udstilling i Frederecia, arrangeret af Dansk Kennel Klub.

Han fik Very Good med en flot kritik.

Tak til dommer Mats Jonsson fra Sverige.  

28.01.2023 Vinterskue i Nykøbing Mors

Yoggi har været til skue i Nykøbing Mors. Han fik Excellent med en flot bedømmelse.

Tak til dommer Hanne Laine Jensen fra Danmark  

22.01.2023 Vi har været til klubdag i K9 Runners i Mariager

Efter info og vejledning om canicross og K9 løb af Katrine og Claes Rehn, var der mulighed for at købe diverse udstyr til hund og ejer. Vi fik hjælp til at købe en perfekt træksele til Yoggi af Nutaaq.dk.

Selen fik vi afprøvet med det samme, da vi sluttede arrangementet af med en løbetur på 9 km i skoven og langs fjorden i Mariager. 

04.12.2022 Canicross adventsløb i Mariager

En dejlig dag sammen med Yoggi til 5 km canicross adventsløb i Mariager arrangeret af K9 Runners Mariager.


08.10.2022 Unghundeshow og hanhundeparade i Hårlev

Vi har været til unghundeshow i Hårlev på Sjælland, hvor Yoggi fik "Excellent" og en rigtig fin bedømmelse.

Tak til dommer Henrik Søeborg.


Efter unghundeshowet var der hanhundeparade, hvor alle avlshannerne blev præsenteret.

03.09.2022 K9 Biathlon Vilhelmsborg

Yoggi og jeg løb 6 km K9 Biathlon løb ved Vilhelmsborg. K9 Biathlon er et forhindringsløb med hund, hvor både hund og fører skal klare udfordringerne. Forhindringerne kan være alt fra at sejle på tømmerflåde, kravle gennem traktordæk eller rør, springe over store halmballer, ballancere, kravle under net i vand eller mudder eller rutche ned i vand.

En super sjov oplevelse med Yoggi, det hele er bare alt for hurtigt overstået. Yoggi er rigtig god til at klare forhindringerne.

Vi var også med sidste år og skal helt sikkert med igen næste år.

01.09.2022 Yoggi er kommet på hanhundelisten for avlshanner på stabyhoun.dk

Yoggi er avlsgodkendt og står nu officielt tilrådighed for parring af egnede tæver. Han er en flot hund med et super godt temperament. Da hans far er brun med hvide aftegninger har han arveanlæg for både sort og brun. Dvs. hvis tæven ligeledes har arveanlæg for brun, kan der komme nogle af de mere sjældne brune hvalpe.

27.08.2022 Specialudstilling/certifikatudstilling for Stabyhoun

Vi har været til specialudstilling arrangeret af Dansk Stabyhoun Klub i Munkeby på Fyn. Yoggi stillede op i Åben Klasse og blev 4. vinder. Han fik bedømmelsen Very Good" med en god kritik.

Tak til dommer Diana Striegel-Oskam fra Holland.


31.07.2022 Schweiss kursus i Gludsted Plantage

Da jeg så at Dansk Stabyhoun Klub arrangerede schweiss kursus, tænkte jeg, at det er lige noget for Yoggi. Vi har trænet schweiss spor med vores tidligere hunde Tascha og Tilde, men Yoggi havde aldrig prøvet det før. Det gik faktisk over alt forventning. Jeg tror han har naturtalent for spor, så det skal vi helt sikkert træne videre på.


Det var er meget lærerigt kursus med både teori og praksis hvor begge dele foregik i skoven. Sporene blev lagt ud med kronhjorteblod på "sporsko". Tusind tak til instruktørerne Linda Laursen og Jøren Lawaetz.


29.05.2022 Dansk Kennel Klub Kreds 6, Nordisk udstilling

Søndag var jeg til DKK Nordisk udstilling med Yoggi ved Vilhelmsborg syd for Aarhus. Han stillede op i mellemklassen, fik very good og placering 1. Dommer: Birgitta Svarstad, Sverige


28.05.2022 K9 Biathlon ved Lilleskov Slot

Med Yoggi som min løbemakker deltog vi lørdag i K9 Biathlon løb 6 km ved Lilleskov Slot. Dette er et løb med sjove og anderledes forhindringer undervejs. Nogle forhindringer skulle vi igennem, andre over eller under. En god og hyggelig dag sammen med Yoggi og mange ande hunde og deres ejere.

Vi blev nr. 8 af 54 kvindelige løbere med deres hunde og nr. 11 af alle 66 løbere på distancen.15.04.2022 Skue i Nørager arrangeret af DKK Kreds 7

Langfredag var jeg med Yoggi til skue i Sortebakkehallen i Nørager. Der var i alt 312 hunde fordelt på 97 racer.

Yoggi fik excellent og blev BIR med en super god kritik. Tak til dommer Jan Sonne-Schmidt.

20.03.2022 HPM Dirty Paws 6 km løb på Kolding Motocross Bane

Yoggi og jeg deltog i et anderledes og krævende løb på Kolding Motorcross Bane. Underlaget de første 2 km på selve banen, var mest løst sand med nogle løse sten ind imellem. Banen bestod nærmest kun af bakker og sving.

Herefter blev vi ledt ud på en 4 km single trail bane ligeledes med skarpe sving og bakker, der skulle forceres.

Vi "overlevede" og var blevet en god og sjov oplevelse rigere. 


08.01.2022 til 05.02.2022 København 5 x 5 canicross

Yoggi og jeg har  gennemført København 5 x 5 canicross, som er et virtuelt løb med hund 5 lørdage i træk med en distance på 5 km.

14.11.2021 International udstilling i Herning

Yoggi blev i dag bedømt af dommer Gunnar Jensen fra Danmark og fik Very Good. Han blev placeret som nr. 1 i juniorklassen.

13.11.2021 Nordisk udstilling i Herning

Yoggi fik i dag Excellent med CK og fik sit første junior CERT. Han blev ligeledes Nordisk Junior Vinder og blev placerer som nr. 1 i juniorklassen. Tak til dommer Guido Schäfer fra Tyskland.

Det bedste udstillingsresultat indtil videre.

12.11.2021 International udstilling i Herning

Yoggi fik i dag bedømmelsen Excellent og placering som nr. 1 i juniorklassen, hvilket vi er rigtig glade for. Tak til dommer Jessie Borregaard Madsen fra Danmark. 

30.10.2021 Skue i Assentoft

Yoggi har i dag været til skue i Assentoft hallen. Det gik rigtig godt, han fik Excellent med en god kritik og blev BIR. Tak til dommer Jessie Borregaard Madsen fra Danmark. 

17.10.2021 Nordisk udstilling i Aars

I dag fik Yoggi Very Good og blev placeret som nr. 1 i juniorklassen. Dommer Arne Foss fra Norge.

16.10.2021 K9 Biathlon løb Lilliskov Slot, Give

Yoggi og jeg har i dag været til K9 Biathlon løb på 6 km, hvilket er et løb på tid med forhindringer undervejs som både hund og fører skal gennemføre. Nogle forhindringer skal man kravle igennem, nogle over, andre under og til sidst igennem stort bassin fyldt med vand.

En rigtig sjov dag. Da vi kom hjem skulle vi begge i bad for at være klar til udstillingen i Aars næste dag.

03.10.2021 Mentalbeskrivelse i Mariager

Yoggi har i dag været til mentalbeskrivelse. Det var en spændende og lærerig dag i silende regnvejr, med vejret var Yoggi ligeglad med. 


En mentalbeskrivelse viser, hvor hundens mentale styrker og svagheder ligger, hvilket er et godt redskab både i forbindelse med avl og opdræt samt i den daglige omgang og træning med hunden. Man får afdækket hundens umiddelbare reaktioner på forskellige påvirkninger, som den ikke kender på forkånd. 


En dejlig dag som endnu engang bekræftede os i at vi har fået en rigtig god hund.

03.09.2021 HD og AD fotografering

Det er altid med spænding, når ens hund skal hofte- og albuefotograferes. Både i forhold til senere avl og til aktiviteter og løb i dagligdagen.

Heldigvis er Yoggis resultater HD: B og AD:0, så der er ingen ko på isen - dejligt.

29.08.2021 K9 Biathlon ved Vilhelmsborg

Enddu en sjov dag sammen med Yoggi. Vi har i dag været med til 6 km K9 Biathlon løb ved Vilhelmsborg syd for Aarhus. Et sjovt hundeløb med forhindringer, som både hund og fører skulle klare. Det var alt fra sø man skulle forsere på tømmerflåde, tykt mudder man skulle kravle i til vandrutchebane man skulle ned af. 

Det var første gang vi deltog i et K9 Biathlon løb, men bestemt ikke sidste gang.

28.08.2021 Specialudstilling i Munkebo 

Vi har i dag haft en dejlig lørdag i Munkeby på Fyn, hvor Dansk Stabyhoun Klub holdt specialudstilling. Yoggi fik sit første Excellent og blev bedste han i juniorklassen.

Tak til dommer Jens Martin Hansen fra Danmark.

31.07.2021 Nordisk Udstilling i Brørup

Yoggi har i dag været på udstillin i Brørup og blev bedømt af dommer Karl-Erik Johanson fra Sverige. Han fik Very Good og placering 1 i juniorklasse hanner.


Efter bedømmelserne tog vi lige et gruppebillede af alle Staby'erne fra Kennel Røgilds.

22.05.2021 Skue i Skalborg

i dag har Yoggi været til sit første skue på dyreskuepladsen i Skalborg. Han fik Excellent 1.BHK og BIM.  Dommer Jan Sonne-Schmidt fra Danmark.